top of page

Constelații

familiale

Family Portrait

În familie primim o pleiadă de învățături care ne modelează în bine, însă, în bagajul nostru, e destul de probabil să găsim și o vulnerabilitate nativă la poveri, emoții nedescifrate, credințe, traume. Toate acestea ne frânează potențialul de a trăi cea mai bună viață și abilitatea noastră de a cultiva relații armonioase.

Constelațiile familiale te pot ajuta să te eliberezi de bagajele emoționale nedorite pe care le-ai moștenit, cu rezultate adesea imediate și profund transformatoare.

Ce sunt constelațiile familiale?

Constelațiile familiale sunt o tehnică terapeutică eficientă, dezvoltată de psihoterapeutul Bert Hellinger (1925 – 2019), care facilitează ruperea tiparelor familiale distructive de nefericire, boală, eșec și dependență.


Bert Hellinger a revoluționat sufletul terapiei familiale, punând în lumină loialitățile inconștiente și adesea distructive din cadrul familiilor. Acesta a remarcat că evenimente traumatice precum moartea prematură a unui părinte, frate sau copil, boala, abandonul sau sinuciderea, pot exercita o forță vie care reverberează asupra generațiilor viitoare. 


Absorbind nefericirea trecutului, membrii familiei continuă deseori modele de anxietate, depresie, furie, vinovăție, frică, boli cronice și relații neîmplinite.


Hellinger a identificat ceea ce a numit Ordinele Iubirii, observând că pentru o curgere sănătoasă a iubirii în familie, este necesară respectarea unor principii de guvernare. Când încălcăm aceste ordine - de exemplu, când un copil poartă, fără să știe, soarta unui părinte, în viața noastră apar suferința și nefericirea.


Fiecare membru al familiei noastre deține un loc special și are dreptul egal de a aparține sistemului familial. Acest principiu se aplică în egală măsură copiilor născuți și nenăscuți, precum și membrilor din familia noastră respinși din motive de imoralitate, abatere penală sau abuz. Dacă un membru este nerespectat, uitat, exclus sau ignorat, cineva dintr-o generație ulterioară îi poate repeta soarta, împărtășind un destin similar. 


Numai atunci când recunoaștem și onorăm viața dificilă al celor care ne-au precedat, Ordinele Iubirii pot fi restabilite, iar lanțul destinelor tragice poate fi rupt.

Constelațiile familiale (sistemice) sunt un proces profund experiențial. Într-o astfel de sesiune, vei avea posibilitatea nu doar să vezi, ci să simți dinamica familială în care ești captiv. Vei descoperi soluții mai bune și unelte unice care îți permit să te eliberezi.


Totul are loc într-un proces de aproximativ o oră, care te va conduce către o schimbare permanentă și o nouă perspectivă de a trăi

Programări constelații familiale

Constelațiile familiale se desfășoară fie în cadrul unei ședințe individuale, fie în grup.

services-illustration-5.png

Constelații

familiale

Înscriere terapie de grup

Încă nu există disponibilitate pentru un grup, dar dacă ești interesat, lasă-mi adresa ta de email și voi reveni de îndată ce se va concretiza un nou grup pentru terapie.

Mulțumesc de interes! Voi reveni imediat ce voi avea vești despre formarea următorului grup.

Programare
bottom of page