top of page
  • Alina Agache

CIBERNETICA, IMAGINEA DE SINE ȘI CIOCOLATA

Cibernetica măsoară devierea de la un anumit scop stabilit, trimite informația într-un mecanism de coordonare, care va corecta rezultatul și va menine lucrul în mișcare spre scopul stabilit. De asemenea și noi oamenii avem un mecanism cibernetic ascuns în interiorul nostru.

Atunci când legăm imaginea de sine cu cibernetica, avem un rezultat foarte interesant. Să presupunem că imaginea ta de sine este că esti gras. Nu vorbești despre asta, vrei ca nimeni să nu vorbească despre asta, dar în interior te simți gras. Ajungi într-un punct în care nu mai reziști și iei decizia că vei ține o dietă care să te ajute în lupta ta cu kilogramele. Începi să-ți schimbi acțiunile. Te abții de la mâncare, nu mai mănânci nimic gras, renunți la ciocolată și ce se întâmplă? Începi să scazi în greutate.


Dar nu mâncarea te face gras, ci imaginea de sine este cea care te face să crezi că ești gras. Dacă ai avea o imagine de sine că ești ”slab”, ai putea mânca ciocolată pe săturate, dar te-ai opri exact când trebuie și ai elimina cantitatea nedorită pentru a putea permite manifestarea imaginii din interior. Sistemul de eliminare este unul dintre sistemele din corpul tău.


Când o persoană supraponderală se apucă de o dietă fără să-și schimbe sau modifice imaginea de sine, orice scădere de greutate este temporară. Acesta este unul din principalele motive pentru care oamenii slăbesc și se îngrașă la loc de zeci de ori pe parcursul vieții. Spui că ”pierzi" din greutate și ești automat programat să cauți orice pierzi.


Imaginea de sine fiind un mecanism cibernetic, măsoară devierea de la țelul propus și imediat corectează comportamentul. Greutatea pierdută va fi regăsită pentru a corespunde cu imaginea de sine, cea din interiorul tău.






Maxwell Maltz - ”Psiho - Cibernetica”

9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Resursele care îți pot îmbunătăți viața

Sunt atât de fericită că sunteți aici și că pot împărtăși cu voi aceste resurse! Acestea pot fi, în general, de ajutor pentru oricine. De multe ori ai deja acces la ele pentru că, indiferent cine eșt

TRIANGULAREA

Timiditatea

bottom of page