top of page

Depresia

Thinking Man on Couch

Tristețea e o stare firească a firii umane; din când în când, întâmplările din viața noastră ne pot face să ne simțim descurajați sau ajunși la capătul puterilor.


Totuși, să simți mai mereu că ești doborât, obosit, deconectat în relațiile cu oamenii dragi, fără motivație sau speranță la orizont, să nu mai găsești fărâme de lumină în cotidian sunt indicii ale unui episod de depresie.


Alte semnale tipice sunt și senzația de amorțeală, tendința de izolare, dificultatea de a te concentra la studiu sau la serviciu, irascibilitatea, convingerea că nu ești de ajuns și că nu contezi. Tulburările de somn, pierderea libidoului și a plăcerilor simple pe care înainte le găseai în hobby-uri. Dizolvarea stimei pentru propria persoană și chiar dorința de a-ți face rău și a de a scăpa prin orice mijloace de povara pe care o porți.

Te rog să nu ignori aceste semne. Prea mulți oameni suferă în tăcere - una din șase persoane, poate chiar una din anturajul tău, este afectată de depresie.
Această tulburare poate răpi dorința de a mai da o șansă frumuseții vieții și din păcate, nu trece de la sine.


Cum te pot susține?
Unul din mecanismele cele mai perfide ale depresiei este că te face să crezi că soluțiile nu există. Sunt aici ca să-ți spun că este departe de a fi așa.

Chiar dacă senzația profundă pe care o ai e că totul este pierdut, ghidajul și sprijinul emoțional pe care le vei primi în terapia individuală îți vor reconstrui perspectiva în ceea ce privește faptul că viața ta are sens și merită trăită .
Gândurile, emoțiile și comportamentele care alimentează stările de deznădejde și proastă dispoziție le vom explora împreună, precum și maniera în care le poți gestiona. Vei descoperi în interiorul tău resursele care te pot susține și cum poți adopta obiceiuri care să îți mențină progresul pe termen lung.
Toate tehnicile terapeutice pe care le folosesc în cabinet sunt susținute de dovezi științifice și sunt introduse treptat, în acord cu cine ești, credințele tale și progresul obținut.

Te aștept, oricând ești pregătit să începem.

cta-photo_edited_edited.jpg

Balansoar este cabinetul de psihoterapie și psihonutriție unde te susțin și te ghidez pe tot acest drum. Te încurajez să explorezi fără teamă, să te accepți și să-ți trasezi noi perspective.

bottom of page