top of page

Tranziții dificile de viață

Image by Jonathan Rados

O schimbare este asemenea unei ferestre către o altă versiune de-a noastră. Dar dacă nu se simte așa? Sau pur și simplu fereastra nu are vederea pe care ne-o imaginam?

Emigrarea, mutarea în alt oraș, schimbarea locuinței, întemeierea unei familii, nașterea unui copil, schimbarea locului de muncă sau a școlii sunt momente cu potențial de înnoire și creștere, pe care în ciuda valențelor lor pozitive, le putem trăi cu reținere, îngrijorare sau chiar teamă. Pe de cealaltă parte, viața ne poate pune în fața unor schimbări pe care nu le-am planificat ori întrezărit, sau care, deși erau la orizont, ne tulbură stabilitatea interioară, precum: despărțirea de partener, distanțarea definitivă de un prieten, reconversia profesională, plecarea copiilor „din cuib”, îmbolnăvirea.

Mintea noastră iubește predictibilitatea, scenariile fixe, sentimentul de control și din acest motiv, schimbările ne pot face să ne simțim anxioși, derutați, triști, nepricepuți. Chiar și persoanele care se percep ca spontane și flexibile pot fi surprinse de deziluzionare și inadecvare în fața schimbării. Să fii dezamăgit nu este anormal, însă persistența stărilor și gândurilor pe care le-am descris mai sus ne poate secătui încrederea noastră în propriile forțe și eroda, puțin câte puțin, bucuria de a fi.

Cum te pot susține?
Ședințele de terapie sunt un instrument prin care putem înțelege reacțiile emoționale în fața schimbărilor și tiparele de gândire și comportament. Prin introspecție, vom ajunge la sursa trăirilor și vei reuși să-ți accepți vulnerabilitatea și să mergi mai departe.
Prin conștientizarea resurselor tale interioare, poți adopta mecanisme de adaptare sănătoase la schimbare și să le gestionezi pe cele care îți produc disconfort emoțional. Prin tehnici specifice, vom exersa relaxarea și vei deprinde cum să gestionezi stresul și să creezi rutine benefice care să te ancoreze în prezent.

Am încredere în tine că poți să îți redescoperi motivația și armonia, și mai mult, vei antrena toate uneltele dobândite în terapie pentru a fi mai rezilient în fața schimbărilor viitoare.

Te aștept, oricând ești pregătit să începem.

cta-photo_edited_edited.jpg

Balansoar este cabinetul de psihoterapie și psihonutriție unde te susțin și te ghidez pe tot acest drum. Te încurajez să explorezi fără teamă, să te accepți și să-ți trasezi noi perspective.

bottom of page